Η πολυτελής διάσταση της Σαντορίνης

από 580€ / άτομο

  • 4 Ημέρες – Αεροπορικώς
  • Σαντορίνη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

17/10

20/10

Πρόγραμμα

01

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην πλατεία Τριών Συμμάχων (στην Όθωνος Αμαλίας) και αναχώρηση για το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Μετά από μια πτήση των 50’ θα φθάσουμε στο Αεροδρόμιο της Σαντορίνης. Το νησί είναι ένα από τα μεγάλα φυσικά θαύματα και τα πιο συναρπαστικά τοπία του κόσμου. Μεταφορά στα Φηρά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος σας για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Σαντορίνης.

02

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (ΦΗΡΑ – ΑΚΡΩΤΗΡΙ – ΠΕΡΙΣΣΑ)

Στη πρωινή μας περιήγηση θα γνωρίσουμε τη πρωτεύουσα του νησιού, τα Φηρά – ένα μείγμα κυκλαδίτικης και βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, με πλακόστρωτα καλντερίμια, αρκετές εκκλησίες, κτισμένη στην κορυφή των απότομων βράχων σε ύψος 260 μ. από την θάλασσα. Θα επισκεφθούμε επίσης το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας στο οποίο φιλοξενούνται τα σημαντικά ευρήματα που έφεραν στο φως οι ανασκαφές που έγιναν στο νησί. Επόμενος σταθμός μας είναι το Ακρωτήρι, ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Πρόκειται για τον προϊστορικό οικισμό που ανακάλυψε ο αρχαιολόγος Σπύρος Μαρινάτος. Στην περιοχή ανακαλύφθηκε ένας ολόκληρος οικισμός θαμμένος κάτω από τη λάβα και την τέφρα. Σύμφωνα με τα ευρήματα η περιοχή άκμασε γύρω στο 3.000 π.Χ και καταστράφηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου το 1.500 π.Χ. Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στην παραλία της Περίσσας / Περίβολου, μια από τις δημοφιλέστερες και κοσμικότερες παραλίες της Σαντορίνης με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την μαύρη άμμο. Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα.

03

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ – ΟΙΑ)

Στη σημερινή μας περιήγηση θα απολαύσουμε την πιο μαγευτική πεζοπορική διαδρομή της νησιώτικης Ελλάδας από το Ημεροβίγλι έως τα Φηρά. Ο εν λόγο περίπατος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βιώσει κανείς τη γοητεία της καλντέρας. Το μονοπάτι περνά από διάφορες γραφικές γειτονιές, από σημεία σπάνιας ομορφιάς σε ένα τοπίο μαγικό καθώς χαρίζει υποβλητική θέα. Το σημείο εκκίνησης θα είναι το Ημεροβίγλι με την ονειρεμένη θέα που είναι κτισμένο στο υψηλότερο σημείο των βράχων σε υψόμετρο 300 μ. Πρόκειται για έναν διατηρητέο γραφικό οικισμό, με χαρακτήρα καθαρά κυκλαδίτικο. Θα δούμε επίσης τα ερείπια του ενετικού κάστρου ‘Σκάρος’ που έκτισε ο Μάρκος Σανούδος σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία και λειτουργούσε ως παρατηρητήριο την εποχή της ενετοκρατίας. Το απόγευμα θα γνωρίσουμε το βόρειο τμήμα της Σαντορίνης. Θα επισκεφθούμε Συνεχίζουμε για την Οία, το κοσμοπολίτικο θέρετρο της Σαντορίνης που είναι παγκοσμίως γνωστό για το ηλιοβασίλεμα του. Κάθε σούρουπο στην καλντέρα συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου για να δει αυτή τη μαγική στιγμή που ο ήλιος χάνεται στην απεραντοσύνη του Αιγαίου και στο πέλαγος κυριαρχούν τα πυροκόκκινα χρώματα. Η Οία ξεχωρίζει για την αυθεντική της ομορφιά. Χαρακτηριστικό της είναι ο υπόσκαφος οικισμός, τα σπίτια – σπηλιές, που είναι σκαμμένα στο βράχο. Είναι ο πρώτος οικισμός της Ελλάδας που χαρακτηρίστηκε διατηρητέος, για τα υπόσκαφα σπίτια της, τη νησιώτικη αρχοντιά της και τη μοναδική της ομορφιά. Ακόμα και τα νεότερα κτίσματα διακρίνονται για την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική τους και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας να ανακαλύψετε και να περιηγηθείτε στις ομορφιές της Οίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ.

04

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ

Το πρωί ελεύθερος χρόνος στην διάθεση σας για τις τελευταίες σας δραστηριότητες και στη συνέχεια επίσκεψη στο Οινοποιείο του Συνεταιρισμού Σαντορίνης σε ένα εκπληκτικό τοπίο. Ακολουθεί επίσκεψη στο μεσαιωνικό χωριό Πύργος, που υπήρξε και η πρώτη πρωτεύουσα του νησιού. Κατόπιν, θα μεταβούμε στο Αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και άμεση αναχώρηση για την Πάτρα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ:

 

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 31/08 με προκαταβολή

580 €

Κατόπιν διαθεσιμότητας

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 01/09

600 €

Κατόπιν διαθεσιμότητας

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο ANDROMEDA VILLAS & SPA 4* Superior στο Ημεροβίγλι στη Καλντέρα (ή εφάμιλλο) με πρωινό σε μπουφέ
  • Αεροπορικά εισιτήρια: Αθήνα – Σαντορίνη – Αθήνα σε οικονομική θέση
  • Φόροι αεροδρομίων
  • 1 βαλίτσα + 1 χειραποσκευή στις πτήσεις
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός στο Αρχαιολογικό μουσείο των Φηρών και στον Αρχαιολογικό χώρο Ακρωτηρίου
  • Αρχηγός – συνοδός

  • ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης: 250 €, εξόφληση έως 7 ημέρες πριν την αναχώρηση
  • Προσοχή: Εξαιτίας της υψηλής πληρότητας των ξενοδοχειακών μονάδων στα ελληνικά νησιά εν γένει, για την τουριστική σεζόν 2024, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία αντιστοιχούν σε περιορισμένο αριθμό δωματίων. Παρακαλούμε, οι δηλώσεις συμμετοχής να γίνονται το συντομότερο δυνατόν.
  • Δεν περιλαμβάνονται: ο φόρος διαμονής, είσοδοι σε μουσεία / επισκεπτόμενους χώρους, οτιδήποτε αναγράφεται ως προαιρετικό ή οτιδήποτε ρητά δεν αναγράφεται
  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις ως προς τη σειρά του προγράμματος.
  • Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάποιο σημείο του προγράμματος είναι αδύνατη, γίνεται αλλαγή επίσκεψης με κάποιο άλλο μέρος.

  • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
  • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται στις 15:00 και παραδίδονται στις 11:00 ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης και αναχώρησης των ταξιδιωτών.
  • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
  • Η εταιρία MARGELIS ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεσθε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 45 – 21 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής παρακρατείται η προκαταβολή, σε διάστημα από 20 – 7 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 6 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής.
  • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημμύρων, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς.