Κέα (Τζιά)

από 125€ / άτομο

  • 2 Ημέρες
  • Κέα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

22/09

23/09

Πρόγραμμα

01

1η ημέρα (Κυριακή 22/09): ΠΑΤΡΑ – ΚΕΑ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη πλατεία Τριών Συμμάχων (στο κάτω μέρος στην Όθωνος Αμαλίας) και στις 04:30 το πρωί αναχώρηση για το λιμάνι του Λαυρίου όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοίο που θα μας φέρει σε 1 ώρα στη Κέα. Η Κέα ή αλλιώς Τζια όπως αποκαλείται, πρόκειται για ένα νησί κοσμοπολίτικο, προσιτό και με αέρα ιστορίας. Ένα Κυκλαδονήσι, γεμάτο αρωματικά βότανα που ευδοκιμούν αλλά και σπάνια είδη βασιλικής βελανιδιάς. Γνωστή από την αρχαιότητα για τις τέσσερις πόλης – κράτη που εδράζονταν στο νησί, είναι αδιαμφισβήτητο πως θα σας μαγέψει. Από την Κορρησία (Λιβάδι), το λιμάνι του νησιού, θα κατευθυνθούμε προς την παραλία Ποίσσες , για μια πρώτη βουτιά στα γαλανά νερά του νησιού. Αμμώδης παραλία, με φυσική σκιά αλλά και μερικές ομπρέλες θα μας χαρίσουν το απόλυτο σκηνικό για μια πρώτη γνωριμία με το νησί. Έπειτα, σειρά έχει στην νότια πλευρά του νησιού ο Κούνδουρος. Παραθαλάσσιος οικισμός που με την γραφικότητα που του προσφέρουν οι ανεμόμυλοι που τον κοσμούν, σήμα κατατεθέν της περιοχής, αλλά και τους ξεχωριστούς κολπίσκους με τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά , μαγεύει κάθε επισκέπτη. Το μεσημέρι ακολουθεί τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αργά το απόγευμα θα επισκεφθούμε την Χώρα, την Ιουλίδα όπως ονομάζεται, χτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά του λόφου , παραμένει πιστή στην κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική της ενώ εκτείνεται στα ερείπια της παλιάς πόλης. Τα νεοκλασικά κτήρια κλέβουν την παράσταση ενώ το δημαρχείο του νησιού, αρχιτεκτόνημα του Έρνεστ Τσίλερ του 1902, εντυπωσιάζει τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Μα το σημαντικότερο…όταν ο ήλιος δύει ολόκληρη η Xώρα, τα στενά σοκάκια της, τα κτίρια και όπου γυρίσετε το βλέμμα σας, όλα έχουν ντυθεί με το πορφυρό χρώμα της καλοκαιρινής δύσης .

02

2η ημέρα (Δευτέρα 23/09): ΚΕΑ – ΠΑΤΡΑ

Στην σημερινή μας ημέρα, θα περιηγηθούμε στο νησί απολαμβάνοντας και την βόρεια του πλευρά του. Πρώτη μας στάση η Μονή Παναγίας Καστριανής. Προστάτιδα του νησιού και γεμάτη τοπικές παραδόσεις μιας και σύμφωνα με τον μύθο, η ίδια η Παναγία υπέδειξε το σημείο όπου βρίσκεται σήμερα η μονή χαρίζοντας στους πιστούς εκτός από την θεία χάρη της και εκπληκτική θέα προς το πέλαγος. Συνεχίζουμε για την πιο διάσημη παραλία τον Οτζιά. Πρόκειται για την βορειότερη παραλία του νησιού, κατά το ήμισυ οργανωμένη με ομπρέλες ενώ υπάρχουν και αλμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκίαση. Τα νερά διάφανα και ρηχά ενώ την εικόνα συμπληρώνουν τα δύο εκκλησάκια, ο Άγιος Γεώργιος και ο Άγιος Σώστης που στέκονται σαν φύλακες στις δύο άκρες τις παραλίας. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και γεύμα. Έπειτα από πολλές εικόνες που θα έχουμε αποκτήσει από την βόλτα μας στο νησί θα καταλήξουμε στην Κορρήσια, το γραφικό λιμάνι του νησιού και το πιο τουριστικό μέρος. Στην Κορρήσια θα βρείτε αρκετές επιλογές για καφέ και πολλά μικρά τουριστικά μαγαζιά για αναμνηστικά από αυτό το μικρό κυκλαδίτικο νησί. Μετά από την περιήγηση στο νησί που ύμνησε ο Πίνδαρος επιστρέφουμε στο λιμάνι για να επιβιβαστούμε στο πλοίο που θα μας επιστρέψει στο Λαύριο. Άφιξη στο λιμάνι του Λαυρίου και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Πάτρα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

*Έως 10/09 (ημέρα έκδοσης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων)

 **Λόγω πληρότητας των πλοίων μετά το πέρας της αναγραφόμενης ημερομηνίας, δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 22/08 με προκαταβολή

125 €

165 €

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 23/08

135 €

175 €

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο ANAMAR KEA 4* με πρωινό
  • Εισιτήρια πλοίου Λαύριο – Κέα – Λαύριο σε οικονομική θέση
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός

  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 60 €. Εξόφληση έως 3 ημέρες πριν την αναχώρηση
  • Δεν περιλαμβάνονται: o φόρος διαμονής και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις ως προς τη σειρά του προγράμματος.
  • Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάποιο σημείο του προγράμματος είναι αδύνατη, γίνεται αλλαγή επίσκεψης με κάποιο άλλο μέρος.

  • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
  • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται στις 15:00 και παραδίδονται στις 11:00 ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης και αναχώρησης των ταξιδιωτών.
  • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
  • Η εταιρία MARGELIS ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεσθε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 30 – 15 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής παρακρατείται η προκαταβολή, σε διάστημα από 14 – 7 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 6 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής.
  • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημμύρων, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς.