Μετέωρα – Τρίκαλα / Μύλος Ξωτικών – Μέτσοβο

από 110€ / άτομο

  • 2 Ημέρες

     

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

14/12

15/12

Πρόγραμμα

01

1η ΗΜΕΡΑ (Σάββατο 14/12): ΠΑΤΡΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ / ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ – ΜΕΤΕΩΡΑ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη πλατεία Τριών Συμμάχων (στο κάτω μέρος στην Όθωνος Αμαλίας) και στις 07:00 αναχωρούμε με ενδιάμεσες στάσεις μέσω Ιόνιας και Εγνατίας Οδού για τα Τρίκαλα. Η πόλη διακρίνεται για τη ρυμοτομία της και για το επίπεδο έδαφός της, διασχίζεται από τον ποταμό Ληθαίο, που αποτελεί παραπόταμο του Πηνειού ποταμού. Τα Τρίκαλα είναι μία πόλη που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με τις ανέσεις μίας σύγχρονης πόλης. Ελεύθερος χρόνος στο πεζοδρομημένο κέντρο. Αξίζει να επισκεφθείτε τον «Μύλο των Ξωτικών». Το ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι ξετυλίγεται φέτος για μια ακόμη χρονιά στην πόλη των Τρικάλων. Ο Αι Βασίληs, τα ξωτικά του, ο «καλός Σκρούτζ» και η όμορφη «Νεράιδα Βιολάντα» ετοιμάζουν το μεγαλύτερο Εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων. Επέλεξαν ένα μαγικό τόπο, τον παλιό «Μύλο Ματσόπουλου», δημιούργησαν ένα υπέροχο χωριό, ζεστό και φιλόξενο, και το μεταμόρφωσαν σε έναν παραμυθένιο «Μύλο των Ξωτικών». Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τα Μετέωρα. Η εντυπωσιακή ομορφιά των πανύψηλων βράχων και των μοναστηριών, ζωντανή απόδειξη της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, καθιστούν τα Μετέωρα μοναδικό φαινόμενο και πνευματικό κέντρο παγκόσμιας σπουδαιότητας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

02

2η ΗΜΕΡΑ (Κυριακή 15/12): ΜΕΤΕΩΡΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΠΑΤΡΑ

Πρωινή πανοραμική περιήγηση με το πούλμαν στα Μετέωρα: Στη διαδρομή μας με το πούλμαν θα δούμε τη Μονή Βαρλαάμ, το Μεγάλο Μετέωρο (Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος όπως επίσημα ονομάζεται), τη Μονή της Αγίας Τριάδος, τη Μονή Ρουσάνου και θα επισκεφθούμε τη Μονή Αγίου Στεφάνου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μέτσοβο. Η ορεινή πολιτεία γοητεύει τον επισκέπτη με τα εκπληκτικά της χρώματα και εικόνες. Χτισμένο σε υψόμετρο 1.200 μ. σε ένα εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο πράσινο βρίσκεται ακριβώς στο σημείο που χωρίζεται η Βόρεια από τη Νότια Πίνδο. Πατρίδα των περισσότερων επίσημων εθνικών ευεργετών της χώρας μας που συνέβαλλαν καθοριστικά στην ιστορική εξέλιξη της αλλά και στην ανάπτυξη του Μετσόβου, έχουν αφήσει ανεξίτηλα το σημάδι τους. Περιηγηθείτε στα γραφικά καλντερίμια του, θαυμάστε τα πετρόχτιστα αρχοντικά και τις εκκλησίες του Μετσόβου που αποτελούν λαμπρά δείγματα αρχιτεκτονικής. Μια βόλτα στο κέντρο του, μια επίσκεψη στην πινακοθήκη Αβέρωφ που κρύβει μέσα της πληθώρα αριστουργημάτων, το τυροκομείο του ιδρύματος Τοσίτσα με την παραγωγή του διάσημου «Μετσοβόνε» είναι τα μέρη που σας προτείνουμε να επισκεφθείτε. Ο γαστρονομικός πλούτος, που σαφώς, είναι αδιαπραγμάτευτος ιδίως για τους καλοφαγάδες, αποτελεί και κοιτίδα ιστορίας και πολιτισμού. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Πάτρα, άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Παιδί σε τρίκλινο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 14/11 με προκαταβολή

110 €

80 €

145 €

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 15/11

120 €

90 €

155 €

  • Διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο GRAND ΜΕΤΕΟRA 5* με πρωινό
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός

  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 50 €. Εξόφληση έως 5 ημέρες πριν την αναχώρηση
  • Δεν περιλαμβάνονται: φόρος διαμονής, οι είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις ως προς τη σειρά του προγράμματος.
  • Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάποιο σημείο του προγράμματος είναι αδύνατη, γίνεται αλλαγή επίσκεψης με κάποιο άλλο μέρος. Εάν η πρόσβαση σε κάποια ορεινά σημεία είναι δύσκολη λόγω χιονόπτωσης ή απαιτεί αλυσίδες, το πρόγραμμα τροποποιείται για την ασφάλεια των εκδρομέων.
  • Σε περίπτωση που το γκρουπ είναι κάτω από 20 άτομα η διέλευση Ρίου – Αντιρρίου πραγματοποιείται με το F/B

  • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
  • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται στις 15:00 και παραδίδονται στις 11:00 ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης και αναχώρησης των ταξιδιωτών.
  • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
  • Η εταιρία MARGELIS ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεσθε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 30 – 15 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής παρακρατείται η προκαταβολή, σε διάστημα από 14 – 6 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 5 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής.
  • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημμύρων, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς.