Μπορντώ… η γαλλική πρωτεύουσα του κρασιού

από 800€ / άτομο

  • 4 Ημέρες
  • Μπορντώ 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

23/11

26/11

Πρόγραμμα

01

1η ημέρα: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ – ΜΠΟΡΝΤΩ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 02:00 στη πλατεία Τριών Συμμάχων και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος Ακολουθεί η πτήση μας για το ΜΠΟΡΝΤΩ στις 07:00 με την VOLOTEA. Άφιξη στις 09.40 στο αεροδρόμιο, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την περιήγηση στο Μπορντό, τη γαλλική πρωτεύουσα του οίνου. Στην όχθη του Garonne, που είναι γνωστή ως Port de la Lune (λιμάνι του φεγγαριού) και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, θα περιδιαβούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα ξεκινήσουμε από την Place de la Bourse, μια εντυπωσιακή πλατεία όπου δεσπόζει το παλάτι Palais de la Bourse, των μέσων του 18ου αιώνα, το οποίο χτίστηκε για τον Λουδοβίκο τον 15ο. Εκεί βρίσκεται και ένα πολύ εντυπωσιακό σιντριβάνι από γρανίτη, το Μiroir d’Εau de Bordeaux. Πρόκειται για έναν κυριολεκτικά «καθρέφτη νερού», ενώ το σιντριβάνι είναι το μεγαλύτερο στο είδος του στον κόσμο με εμβαδόν 3.450 τετραγωνικά μέτρα. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό Saint-André, ένα ρωμαιοκαθολικό ναό γοτθικού στυλ με δύο επιβλητικά κωδωνοστάσια, ο οποίος στεγάζει και τη συλλογή Marcadé με σημαντικούς μεσαιωνικούς πίνακες. Μας περιμένουν ακόμη οι εντυπωσιακές λεωφόροι Tourny και Clemencau που ξεχωρίζουν για τα όμορφα αρχιτεκτονήματα του 17ου και 18ου αιώνα, στις οποίες θα δούμε ακόμη πολλές μπουτίκ και καφέ. Θα δούμε την περίφημη γέφυρα Pont de Pierre που ενώνει τις δύο όχθες του Garonne και κοσμείται με 17 αψίδες, καθώς και το μουσείο La Cité du Vin, ένα εντυπωσιακό κτίριο μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη και νωρίς το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια μας . Ξεκούραση και βόλτα στο ιστορικό κέντρο όπου θα απολαύσουμε μοναδικές συλλογές Γαλλικών κρασιών . Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο.

02

2η ημέρα: ΜΠΟΡΝΤΩ (ΣΑΙΝΤ ΕΜΙΛΙΟΝ)

Πρωινό και αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωριό Σαιντ Εμιλιόν, έναν Παράδεισο γευσιγνωσίας κρασιού. Το χωριό αυτό βρίσκεται ανάμεσα σε λόφους αμπελώνων, όπου ξεχωριστής αρχιτεκτονικής πύργοι φιλοξενούν την πληθώρα των οινοποιιών της περιοχής. Η μεσαιωνική πόλη και η περιοχή της αποτελούν Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1999, καθώς είναι αξιοσημείωτο παράδειγμα ιστορικού αμπελουργικού τοπίου που έχει επιβιώσει ανέπαφο στον χρόνο. Θα περπατήσουμε στα στενά σοκάκια και θα γοητευθούμε από τα πανέμορφα κτίρια. Μας περιμένει το ερημητήριο του Σαιντ-Εμιλιόν, η μονολιθική εκκλησία που είναι σκαμμένη μέσα σε βράχο και το καμπαναριό της υψώνεται στα 68 μέτρα. Ακόμη, θα δούμε τον Πύργο του βασιλιά, ένα ακροπύργιο του 1237 κατασκευασμένο για τον Ερρίκο Γ΄ βασιλιά της Αγγλίας και δούκα της Ακουιτανίας. Επιστροφή για ξεκούραση το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Βραδινή έξοδος για δείπνο και ποτό.

03

3η ημέρα: ΜΠΟΡΝΤΩ

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη στην μοναδική αυτή πόλη . Δεν χωρά αμφιβολία ότι για το Μπορντώ το κρασί, από τον 8ο αιώνα κιόλας, είναι ό,τι και το οξυγόνο για τη ζωή μας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ντόπιοι, «μέρα χωρίς κρασί είναι μέρα χωρίς ήλιο». Μεταξύ μας, oι περισσότεροι με αυτό μόνο το έχουν ταυτίσει. Ωστόσο, ξέρατε ότι είναι η δεύτερη πόλη της Γαλλίας, μετά το Παρίσι, που έχει τα περισσότερα αξιοθέατα; Για του λόγου το αληθές, η πόλη του Μπορντώ έχει να επιδείξει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 376 μνημεία (ανακαλύψτε όσο το δυνατόν περισσότερα). Σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική, τα πελώρια πάρκα, τους μεγάλους και καθαρούς πεζόδρομους, τα πολυτελή καταστήματα, το εξαιρετικό φαγητό και τη «ζωηρή» καθημερινότητα, τα μοναδικά μνημεία της πόλης συμπυκνώνουν την προσωπικότητα ενός προορισμού που διεκδικεί δυναμικά τη θέση του ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς της Ευρώπης. Το 2020 , το Μπορντώ απέσπασε τον τίτλο του «καλύτερου τουριστικού προορισμού στην Ευρώπη»! Νωρίς το απόγευμα , θα απολαύσουμε μία μοναδική κρουαζιέρα στον ποταμό Garonne συνοδεία κρασιού και θα ανακαλύψουμε τα αξιοθέατα της πόλης μέσα από το ποτάμι. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

04

4η ημέρα: ΜΠΟΡΝΤΩ – ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ

Πρωινό ελεύθερο για μία τελευταία βόλτα για καφέ και αγορές αναμνηστικών ειδών. Στην συνέχεια μεταφορά μας στο αεροδρόμιο του ΜΠΟΡΝΤΩ , όπου ακολουθεί η πτήση της VOLOTEA στις 13.00. Άφιξη στην Αθήνα στις 17.15 και άμεση αναχώρηση για την Πάτρα.

ΤΙΜΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΚΑΤΑ  ΑΤΟΜΟ

 

Early booking έως 30/09

Τιμή από 01/10

Τιμή σε δίκλινο

800 €

850 €

Τιμή σε μονόκλινο

940 €

990 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μπορτνώ – Αθήνα με την VOLOTEA
  • Μία αποσκευή μέχρι 20 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • Διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχεία Novotel Bordeaux Centre Ville 4* με πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Μεταφορά με πούλμαν ή mini bus από Πάτρα – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος – Πάτρα
  • ΔΩΡΟ η μίνι κρουαζιέρα στον ποταμό GARONNE
  • Αρχηγός – Συνοδός
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, αξιοθέατα
  • Φόρος διαμονής / check points
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΠΤΗΣΕΙΣ – VOLOTEA  

ΑΘΗΝΑ – ΜΠΟΡΝΤΩ:  07:00 – 09:40             

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ:  13:00 – 17:15

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης: 250 € και φωτοτυπία της ταυτότητας και στις 2 όψεις ή του διαβατηρίου στη σελίδα της φωτογραφίας. H εξόφληση θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως τις 10/11
  • Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας στο ταξίδι σας: Ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες (15ετίας) ή διαβατήριο με 6μηνη ισχύ.
  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων.
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεστε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από την εγγραφή έως 45 ημέρες παρακρατείτε η προκαταβολή, σε διάστημα από 44 – 15 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 14 ημέρες έως την ημέρα της αναχώρησης ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής.