Τα βουνά και το υδάτινο στοιχείο της Ευρυτανίας

από 150€ / άτομο

  • 3 Ημέρες
  • Καρπενήσι, Μονή Προυσού, Μεγάλο Χωριό, Κορυσχάδες, (Κρικελοπόταμος, Φαράγγι Πάντα Βρέχει)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

27/09

29/09

Πρόγραμμα

01

1η ημέρα: ΠΑΤΡΑ – Μ. ΠΡΟΥΣΟΥ – ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη πλατεία Τριών Συμμάχων (στο κάτω μέρος στην Όθωνος Αμαλίας) και στις 07:00 αναχωρούμε για το μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας, σκαρφαλωμένο σε απότομο βράχο σε υψόμετρο 800 μ. όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, φιλοτέχνημα του Ευαγγελιστή Λουκά. Συνεχίζουμε την περιήγηση μας στον νομό Ευρυτανίας, με την επίσκεψη μας στο Μεγάλο Χωριό. Ο οικισμός είναι χτισμένος μέσα σε ένα υπέροχο ελατόδασος, με άφθονα τρεχούμενα νερά, πλακόστρωτα δρομάκια και αρχοντικά παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που διατηρούν το χρώμα και την γοητεία μιας άλλης εποχής. Το απόγευμα θα φθάσουμε στο Καρπενήσι, την πρωτεύουσα του νομού, κτισμένη σε υψόμετρο 960 μ., στους πρόποδες του Τυμφρηστού. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

02

2η ημέρα: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (προαιρετική εκδρομή στο φαράγγι Πάντα Βρέχει)

Για την σημερινή ημέρα η trekking Hellas Ευρυτανίας έχει ετοιμάσει για εμάς ένα υπέροχο πρόγραμμα προκειμένου να επισκεφθούμε το Φαράγγι Πάντα Βρέχει. Δεν πρόκειται για ένα και μόνο σημείο μέσα στο φαράγγι αλλά για ένα σύνολο εικόνων και εμπειριών που απαιτεί σωστή προετοιμασία και εκδρομικό πνεύμα με σεβασμό στο φυσικό τοπίο. Θα ξεκινήσουμε την προαιρετική ημερήσια εκδρομή μας υπό τις οδηγίες των ειδικών της TREKKING. Στην διαδρομή μας θα δούμε το χωριό Πρόδρομος με την απρόσκοπτη θέα προς την Καλιακούδα και το φαράγγι του Κρικελοπόταμου μέχρι που θα μπούμε στα ενδότερα του. Στις όχθες του ποταμού θα αφήσουμε τα οχήματα που θα μας μεταφέρουν μέχρι εκείνη την ώρα (θα αλλάξουμε ρούχα, κατάλληλα για διαδρομή μέσα στο ποτάμι) και θα συνεχίσουμε με τα πόδια μέσα στο ποτάμι. Η στάθμη του νερού υπολογίζεται μέχρι τα γόνατα ενός ενήλικα και σε κάποια σημεία μέχρι την μέση. Μέσα από μια τέτοιου είδους διαδρομή σε περίπου 45΄λεπτά θα βρεθούμε στο σημείο «Πάντα βρέχει» με τους πολλούς καταρράκτες που δίνουν την εντύπωση μιας μόνιμης βροχόπτωσης. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε ένα από τα σημαντικότερα υδάτινα αξιοθέατα σε όλη την Ελλάδα. Μια τοποθεσία που συνδυάζει μοναδικά το βουνό με το υδάτινο στοιχείο. Έπειτα, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή επιστρέφουμε ξανά στο σημείο που έχουμε αφήσει τα οχήματα, αλλάζουμε, απολαμβάνουμε ένα μικρό σνακ και επιστρέφουμε. Αξίζει να σημειώσουμε πως το φυσικό κάλλος του τοπίου και η ομαδικότητα καταφέρνει πάντα να υπερκεράσει κάθε μικρή δυσκολία. Το πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να απευθύνεται σε όλους απαραίτητη προϋπόθεση όμως αποτελεί μια σχετική φυσική κατάσταση και η αποδοχή πως πρόκειται για ένα τοπίο με αρκετές εναλλαγές.

03

3η ημέρα: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΠΑΤΡΑ

Το πρωί θα επισκεφθούμε τον παραδοσιακό οικισμό Κορυσχάδες. Δημοφιλές χωριό, κυκλωμένο από έλατα, διατηρητέος οικισμός με πολλά αρχοντικά. Σε αρμονία με τα σωζόμενα αρχοντικά, τα σύγχρονα κτίσματα διατηρούν ακέραιο τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την παραλία του Αγίου Νικολάου Φωκίδος με την ρετρό αισθητική που μας μεταφέρει σε εποχές ξεγνοιασιάς και απλότητας. Στην ταβέρνα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα θα έχουμε την δυνατότητα να γευτούμε πληθώρα θαλασσινών εδεσμάτων, με άρωμα αλλά και αίσθηση αλμυρού κύματος αφού βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και γεύμα και αργά το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Πάτρα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 31/08 με προκαταβολή

150 €

205 €

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 01/09

165 €

220 €

  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό στο Καρπενήσι
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός

  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 70 €. Εξόφληση έως 4 ημέρες πριν την αναχώρηση
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ : 2ο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια ( ή ανθεκτικά παπούτσια που θα βραχούν μέσα στο ποτάμι), πετσέτα, μαγιό ή δεύτερα εσώρουχα, 2η αλλαξιά ρούχων.
  • Δεν περιλαμβάνονται: o φόρος διαμονής, η προαιρετική εκδρομή στο Φαράγγι Πάντα Βρέχει και στην ορεινή Ευρυτανία με ειδικά οχήματα: 35 € κατά άτομο και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις ως προς τη σειρά του προγράμματος.
  • Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάποιο σημείο του προγράμματος είναι αδύνατη, γίνεται αλλαγή επίσκεψης με κάποιο άλλο μέρος.

  • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
  • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται στις 15:00 και παραδίδονται στις 11:00 ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης και αναχώρησης των ταξιδιωτών.
  • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
  • Η εταιρία MARGELIS ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεσθε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 30 – 15 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής παρακρατείται η προκαταβολή, σε διάστημα από 14 – 7 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 6 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής.
  • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημμύρων, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς.